09 November 2010

Harga dan spesifikasi Nokia C3 di Malaysia

Memperkenalkan Nokia C3





Nokia™ baru-baru ni telah memperkenalkan telefon bimbit model C3. Model ni baru je dirasmikan kat Malaysia bulan lepas kalau tak silap (aku baru nak review..hehe). Hanset ni sesuai untuk pengguna anak-anak muda macam kita ;)

C3 datang dengan tiga warna iaitu pink, hitam dan bronze. Kalau mengikut mobile88.com harga Nokia C3 ni lebih kureng RM425 hingga RM440 bergantung pada kedai. Tapi apa yg aku survey kat Mines harga lebih kurang RM500 jugak....tak tau le harga kat mana boleh dapat bawah RM500...

Apa yg menarik bagi aku si three ni sebab dia umpama laptop kecik. Maksudnya kita bole buka web browser yg ada di internet seperti Facebook, Twitter, email dan macam-macam lagi. Sambil baring sambil bukak internet (ni tahap malas nak bukak laptop).

Bagi aku Nokia C3 amat-amatlah sesuai bagi mereka yg ketagih internet pada semua orang sebab harga dia mampu milik. Tapi sebab apa harganya murah sangat hahhh??? Nak tau?

Harga beliau murah sebab materual hanset ni diperbuat dari bahan-bahan kitar semula. Macam kitar semula suratkhabar, botol, tin dan lain-lain. Tetapi bahan-bahan yang diguakan untuk membuat hanset ni adalah bebas dari PVC, nikel pada permukaan produk, pengklorinan dan trioksida antimoni sebagaimana yang ditakrifkan oleh Nokia™.

Untuk tau lebih lanjut maklumat spesifikasi Nokia C3 ni silalah lawati :
Nokia C3

16 ulasan:

  1. salam perkenalan...emm..akak dah bli dah tapi harga dia leh tahan juga RM570.00(pink kaler lg..)biasa la kan pompuan..memang suka pun kala 2..

    BalasPadam
  2. agak mahal juga ye....akak beli zitron kot? tolong bg review sket kak..perform hanset ni camne ;) kalu ok sy pun nak beli satu utk wife ;)

    BalasPadam
  3. wah2 bgs..nk bli kan utk wife ye..setakat akak pkai ni..ok aja...laju ja kita nk berfb,Twitter,email..semua ok..tapi akak nk pesan la kan..skg herga dia memang naik mendadak tau..sbb ari 2 adik akak nk bli pun herga dia lg bleh tahan RM699.so berhati2 lah ye..eemm..zitron tu apa?akak xtau la..hehehehe..biasalah akak ni bkn pandai sgt pun..

    BalasPadam
  4. huhu mahalnyer....harga sepatutnya bawah RM500 kat market... Zitron maksudnya original set..purely origanal maksudnya kalau beli kat Nokia™...selain tu ada AP set original...yg ni buatan dr China tp still ori...murah drpd Zitron sbb labour price di China lebih murah ;)

    BalasPadam
  5. ooo..mcm 2 ka?br la akak tau..tima kasih ye..

    BalasPadam
  6. salam perkenalan..Cik Ila dh jadi follower blog ni..:)

    BalasPadam
  7. Terima kaseh cik ILa...i follow you too ;)

    BalasPadam
  8. salam singgah..

    thnx sudi dtg ke blog sy td.. i follow u back oke..

    BalasPadam
  9. ada wi-fi x? senang nk tenet kat kedai mamak..hihi..

    BalasPadam
  10. tq zirah..

    mcm best jer nokia ni..tapi nampak mcm pompuan pun ada gak..

    BalasPadam
  11. haa...hp ni la aku nak cari hatta hehe....nak beli untuk org umah aku...thanx sahabat...:-)

    BalasPadam
  12. @{ finie }:wiFi ada.tapi video call takde ;)
    @ deefaLya~, @ LUKISAN PENA : terima kaseh kembali
    @ Norizwan : idea yg bagus! (sama macam aku bro)

    BalasPadam
  13. salam singgah..thanks sbb sudi ziarah DJ BAKERY..nantikan new promosi dr kami..
    http://djbakery10.blogspot.com

    BalasPadam

berbicara