22 Disember 2010

Be part of the Invent Your Own iPad Application Contest and Win!!!

Be part of the Invent Your Own iPad Application Contest and Win!!!

Anda pencinta aplikasi? Senang menggunakan Smartphone atau Tablet untuk bermain game, mencari maklumat atau pendidikan? Eksklusif khas untuk Blogger Nuffnang, inilah peluang anda untuk menerima hadiah itu! Gunakan kreativiti anda untuk"mencipta" aplikasi iPad anda sendiri dan anda mungkin berhak untuk memenangi 3g percuma 64GB pada setiap iPad! Ada 2 hadiah untuk direbutkan. 2 orang pemenang dakan ipilih berdasarkan:
- Idea terbaik (kreatif dan berteknologi)
- Idea paling kreatif (idea anda mungkin lebih daripada teknologi yang ada ketika ini tetapi WOW kami dan anda masih boleh memenangi iPad PERCUMA daripada Maxis)
HADIAH PERTAMA: 1 x64GB 3G Maxis Maxis iPad + WIFI Modem
HADIAH KEDUA: 1 x 32GB 3G Maxis MaxisiPad + WIFI Modem
Cepat Churpers! Kontes berakhir pada Jumaat, 31 Disember2010!

maxis

Diterjemahkan dari ChurpChurp.

21 Disember 2010

Windows Live Writter

Salam semua,

Dah lama tak update blog. Terlalu sibuk bekerja sampai nak layari internet pun tak kesampaian. Sibuk masuk site, buat kerja kerani lagi dan macam-macam.

Berkenaan tajuk entri kali ni, windows live writter…. Benda ni Encik Ben Ashaari dah lama perkenalkan kat aku, tapi ni baru berkesempatan nak guna.

Apa kegunaan windows live writter?

1. Sebagai medium yang lebih kurang microsoft outlook untuk akses email (dulu-dulu punye)…tapi WLW medium khas untuk akses blog

2. Memudahkan bloggers untuk update entri…(ni khas mcm Ben Ashaari…sehari 20 entri slumber lagi)

3. Mudah untuk kite masukkan gambar, hyperlink, video dan sebagainya dalam entri berbanding dashboard…

 

windowlivewritter

Anda semua boleh cuba lihat kat sini untuk keterangan lanjut :

Windows Live Writter

Boleh download di sini : Windows Live Writter 2011

03 Disember 2010

Pretty awesome promo from #CelcomExec for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800!

Pretty awesome promo from #CelcomExec for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800!

Dapatkan BlacBerry baru model Bold™ 9780 dan Torch™9800 dengan pakej yang menarik dari Celcom.



Air Asia buka harga murah ke New Zealand. RM199 je!!!!

Here I come New Zealand! Awesome adventure awaits! Book your tickets now starting from RM199!

Planning your holidays ahead? Starting from only RM199, AirAsiaX is now offering direct flights to Chirstchurch New Zealand! Hurry! Share this exciting adventure!


p.s : Memang murah giler harga tiket ni. Rasa nak pegi New Zealand pula :)