16 Mac 2010

Bumbung Pusat Kemudahan Berpusat


Memperkenalkan salah satu bangunan di tapak tempat aku bekerja. Depan ofis aku je si cantik ni. Nama dia adalah blok kemudahan berpusat @ PKB. Lepas balik lunch tengahari tadi, sambil menunggang ego kepunyaan isteriku kat dalam site, ternampak beberapa pekerja tengah pasang bumbung kat PKB.


Pertama sekali kita perlu ikat 'chicken net' yang telah disusun rapi kat atas 'roof trusses' ataupun bahasa melayunya kerangka bumbung.


Benda ni lah yang dinamakan 'chicken net'. saiz lubangnya sebesar anak ayam. Boleh jugak kita buat reban ayam...hehehe



2 ulasan:

  1. gile ah bende ni pon dikaji ke

    BalasPadam
  2. tak abes kaji le bro....hari hujan...kene balik ofis...kalu tak basah kuyup le

    BalasPadam

berbicara